Wat is AIESEC?

AIESEC is een leiderschaps- en jongerenorganisatie en is opgericht in 1948 in zeven landen in Europa. Momenteel zijn we aanwezig in meer dan 120 landen en gebieden en onze organisatie groeit nog steeds.

 

 

AIESEC werd opgericht in 1948 na Wereldoorlog II, toen zeven jongeren uit zeven verschillende landen ervan droomden om intercultureel begrip te creëren over landgrenzen heen. Ze hoopten om de wereld te kunnen veranderen, één persoon en één stage tegelijk. Vandaag hebben meer dan 230 000 jongeren een internationale AIESEC-ervaring beleefd. 

De wereld barst nog steeds van de complexe uitdagingen die beter leiderschap nodig hebben om ze aan te pakken. Wij geloven dat verantwoordelijk en ondernemend leiderschap kan helpen om vele hedendaagse uitdagingen op te lossen. Leiders, die niet alleen de capaciteiten bezitten om een impact te creëren, maar ook de waarden uitdragen die hun moraal en beslissingen zullen leiden. Al sinds ons vroege bestaan na WOII, begint onze visie met het doel om de wereld te veranderen: niet alleen aan de buitenkant, maar ook aan de binnenkant van de leiders die we ontwikkelen. 

Wij geloven dat het ieders verantwoordelijkheid is om een positieve rol op te nemen in onze samenleving om de toekomst vorm te geven. Elke jongere verdient de kans en de hulpmiddelen om zijn of haar potentieel te vervullen. Dat is waarom wij in AIESEC jonge mensen faciliteren met interculturele internationale ervaringen. We geven hen de opportuniteit om de wereld te zien en echt een verschil te maken, terwijl ze tegelijkertijd een positieve sociale impact creëren.

6,000+

Partnerorganisaties Wereldwijd

120+

Landen en Gebieden Wereldwijd

40,000+

Actieve Leden Wereldwijd

80,000+

Ervaringen

EEN LEIDERSCHAPSORGANISATIE

In AIESEC geloven we dat jongeren de sleutel zijn om de toekomst vorm te geven. In elke ervaring die we faciliteren, streven we er naar om jonge leiders te ontwikkelen met de volgende kwaliteiten. 

  • Anderen sterker makenCommuniceert duidelijk, neemt deel aan zinvolle conversaties en creëert ruimte om anderen aan te moedigen om actie te ondernemen.
  • Oplossingsgericht: Flexibel, klaar om risico's te nemen, en actief oplossingen te vinden bij uitdagingen.
  • Wereldburger: Bewust van globale evenementen en vindt het fijn om een actieve rol op te nemen om bij te dragen om ze een betere plek te maken voor iedereen.
  • Zelfbewust: Kent persoonlijke sterktes, leeft volgens zijn/haar waarden en ontdekt voortdurend zijn/haar passies.
Kan je je de wereld inbeelden wanneer we elke jonge persoon engageren en ontwikkelen om deze kwaliteiten te ontplooien? We willen een mooiere toekomst creëren voor iedereen. Dat is waarom we doen wat we doen.
LDM_artboard

ONS VERHAAL

1948

AIESEC werd officieel opgericht na WOII met als missie om "het begrip tussen naties uit te breiden door het begrip van individuen te vergroten, en zo, één persoon per keer, de wereld te veranderen.”

1984

Voor de eerste keer sinds de oprichting, bereikt AIESEC de mijlpaal van 5000 internationale ervaringen in één jaar. Het is een ongelofelijke prestatie, bereikt door jongeren die ervaringen voor jongeren faciliteren.

2015

In 2015 kwamen leiders van AIESEC van 126 landen en gebieden samen met de Office van de Secretaris-Generaals Gezant van Jongeren in het Hoofdkwartier van de Verenigde Naties. Ze kwamen samen om de participatie van jongeren in de implementatie van de Sustainable Development Goals (SDGs) aan te moedigen en te promoten. Het is duidelijk dat AIESEC draagt meer dan ooit relevant is en bijdraagt aan de samenleving.

vandaag

AIESEC is op dit moment aanwezig in meer dan 120 landen en gebieden. We faciliteerden meer dan 26 000 internationale ervaringen, gecoördineerd door meer dan 70 000 AIESECers. AIESEC is een globaal netwerk van mensen die geloven dat jong leiderschap geen optie is, maar onze verantwoordelijkheid.

MEER OVER ONS

What's AIESEC
Youth-Run
Independent & Non-Political
Origins
What's AIESEC

AIESEC is a global platform for young people to explore and develop their leadership potential. We are a non-political, independent, not-for-profit organisation run by Youth and recent graduates of institutions of higher education. Its members are interested in world issues, leadership and management. AIESEC does not discriminate on the basis of ethnicity, gender, sexual orientation, religion or national / social origin.

Since we were founded, we have engaged and developed over 1,000,000 young people who have been through an AIESEC experience. The impact of our organisation can be seen through our alumni who represent business, NGO and world leaders.

Youth-Run

We are a global network of young leaders under the age of 30 who strive to better themselves and the communities around them. We are passionate about world issues, leadership development, cultural understanding and experiential learning.

The organisation spans 126 countries and territories and every aspect of AIESEC’s operations are managed by Youth and recent graduates.

We have operated in this way since our inception, making us uniquely “by young people, for young people”, for over 65 years. The global leadership teams are elected by the membership annually.

Independent & Non-Political

AIESEC does not have a pre-defined or political tendency or subscription.

AIESEC is not a subsidiary or dependent entity of any other bodies in its work, sustainability or decisions.

We are in consultative status with the United Nations Economic and Social Council (ECOSOC), affiliated with the UN DPI, member of ICMYO, and is recognised by UNESCO.

Origins

AIESEC was founded in 1948 in 7 countries in Europe by Jean Choplin (France), Bengt Sjøstrand (Sweden), and Dr. Albert Kaltenthaler (Germany). Over 65 years later, we are present in more than 120 countries and territories.

Interesse om je aan te sluiten bij onze organisatie?

ABOUT

CONTACT

message  contact@aiesec.be

maps_aiesec  Boulevard d'Anvers 40, 1000 Bruxelles

ABOUT AIESEC

AIESEC is an international non-governmental not-for-profit organization that provides young people with leadership development and cross-cultural global internship and volunteer exchange experiences across the globe, with a focus to empower young people so they can make a positive impact on society.